Мотор полігонного (полігонального) дзеркала


23.04.2014

Потрапив мені до рук двигун з копіювального апарата. Спочатку я хотів приладнати до нього свого регулятора, але спочатку вирішив розібратися чи існує можливість запустити його з рідним контролером. Трохи покопирсавшись в Інтернеті я знайшов щось подібне і врешті-решт добився нормальної роботи.

Mirror motor Mirror motor

Плата, на якій змонтовано двигуна, початково мала коннектор з п`ятьма контактами. Але його було випаяно через відсутність "мами".

  • GND - Земля;
  • +12V - Живлення деяких двигунів може бути +24V;
  • CLK - На цей контакт слід подавати меандр частотою від 500Гц до 2КГц. Цей сигнал керує обертами двигуна. При частоті 2КГц двигун обертався надто швидко і помітно нагрівався контролер двигуна. При частоті 800 Гц я отримав 4400 об/хв.;
  • ON - Для запуску двигуна на цей контакт треба подати 0;
  • Ready - це вихід з відкритим колектором, який сигналізує про те, що двигун розігнався до потрібної швидкості.
Cигнали  CLK, ON, Ready рівня 5V.

Успіхів.

Статті по безколекторним двигунам:

Корисно знати Схеми і прошивки
Коментарі:
Когут Дмитрий говорить:
13.05.2014 14:17
Добрый день!
Подскажите пожалуйста, что это за двигатель и микросхема драйвера? Попытался найти описание микросхемы по названию на фотографии, но, к  сожалению, без результата..... Или хотя бы марку копировального аппарата, если не секрет конечно. Просто подбираю плоский BLDC или шаговый двигатель для достаточно специфичной задачи , и мощности двигателя HDD немного не хватает. Заранее спасибо

andre говорить:
13.05.2014 15:06
Добрый день. На микросхеме обозначение NBC3111, я тоже не нашел документации по ней. Максимум - краткое описание. С какого копировального аппарата двигатель сказать не могу. Мне этот двигатель достался случайно. Знаю только что вынули его со сломанного копира. Аналогичные двигатели есть и в лазерных принтерах. Кстати, управляются они все одинаково.

Когут Дмитрий говорить:
14.05.2014 05:22
Спасибо большое :)

Додати коментар
Code
* - обов'язкові поля

Архіви