Встановлюємо Raspbian на Raspberry Pi без клавіатури та монітору.


21.08.2015

Коли я придбав Raspberry Pi моделі A, і підключив у один єдиний USB роз’єм Wi-Fi карточку (USB хаба у мене не має), виникло питання щодо інсталяції Raspbian без клавіатури і монітора. Це робиться елементарно, якщо Ви маєте будь-який перехідник з UART у USB. Для тих, хто ще не знає, як це робиться, цей коротенький "склерозник":

1. Качаємо тут,  та заливаємо образ Raspbian на Micro-SD карту як звичайно. Інструкція тут.

2. До GPIO ніг TX, RX, GND підключаємо UART-USB перехідник. Пам`ятаємо, що TX перехідника підключаємо до RX Raspberry Pi, а RX перехідника підключаємо до TX Raspberry Pi. Дивись схему. RaspberryA_Install RaspberryPi_FT232

3. Вставляємо Micro-SD картку у Raspberry Pi, вмикаємо Raspberry Pi, перехідник підключаємо до USB будь-якого комп’ютера. Перехідник емулює послідовний порт. З`ясовуємо, на який порт він став. Якщо у вас ще Windows дивимося у "Деспетчер устройств", шукаємо новий COM порт. Під Ubuntu можна глянути командою:


 ls /dev/ | grep USB

Маємо побачити щось таке:


 ttyUSB0

4. На комп’ютері має стояти будь-яка програма терміналу. Я використовую Putty. Putty існує як для Вінди так і для Ubuntu, та інших Linux-ів. Запускаємо термінал (Putty). Підключаємось до порту (в моєму випадку /dev/ttyUSB0) на швидкості 115200.

5. Логінимося як pi, пароль raspberry.

6. Відразу змінюємо пароль root:


sudo passwd root

7. Потім піднімаємо привілеії до root командою su. Треба буде ввести ваш новий пароль рута.

8. Виконуємо команду:


raspi-config

Налаштовуємо що нам потрібно, як зазвичай.

9. Налаштовуємо інтерфейс для доступу до Інтернету. Про це читайте у попередніх статтях: WiFi NANO Card для Raspberry Pi Raspberry Pi – що це таке? - Налаштовуємо статичну IP адресу

10. Можна підключатися по SSH.

11. Після чого рекомендую відразу оновити систему:


sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade -y

Успіхів.

Дивись також:

 

Raspberry Pi
Коментарі:
Додати коментар
Code
* - обов'язкові поля

Архіви